Wauters opnieuw beste Oost-Vlaming

Voor het tweede opeenvolgende jaar trekt Stefan Wauters de Oost-Vlaamse kar. De Waaslander blijft daarmee de enige gouwgenoot in het selecte clubje A-spelers die ons land rijk is. Wauters kijkt echter verder: "Een tennisloopbaan wordt niet rond de kerktoren gemaakt." "Het merendeel van mijn punten verdiende ik in de zeven tornooien die ik hier te lande afwerkte. Zij bleken goed voor zes overwinningen. Daarbij kwam nog de puntenoogst uit de interclubwedstrijden met De Jasmijn en last but not least mijn junior-ranking." "Het is vooral deze laatste die mij het meest verheugt. Op deze wereldranglijst bekleed ik momenteel de zesde plaats. Een mooie plaats al besef ik dat de weg naar de top nog lang is."

Dirk Van Bruysel

BR>Stefan wil zich de komende maanden meer en meer in het senioresmilieu begeven. Satelliettornooien her en der spekken het menu van de jonge Oost-Vlaming. "In Oktober maakte ik in Athene (Griekenland) voor het eerst echt kennis met het grote werk. Ik sprokkelde er meteen zeven ATP-punten. Later volgde er nog een tornooi in Egypte. De twaalf punten die ik tot nu toe veroverde brengen mij rond de 800ste plaats in de ATP-ranking. Binnen een klein jaar zou ik graag de top 500 binnenduikelen", aldus Wauters.

Combinatie sport - studie

Momenteel zit Stefan Wauters in zijn laatste jaar "Topsport-Wetenschappen". Deze combinatie van studie en school heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd. "Ik denk er zelfs aan om na mijn studies nog een tijdje aan het VTV-trainingscentrum in Wilrijk te blijven. Waarom ook niet. De trainingen bevallen me en sinds enkele maanden word ik er getraind door Bob Bierkens. Ikzelf zie mij nog niet zo snel naar Amerika trekken om er in de Bolletieri-tennisschool te gaan trainen. Ik denk niet dat ik daar zal kunnen aarden."

"Trouwens ook nu weet ik aan welke punten er nog moet worden geschaafd. De overstap naar het mannencircuit is niet te verwaarlozen. Ligt het accent bij de juniores nog meer op techniek, bij de mannen gaat het er veel krachtiger aan toe. Service, retour, volley... kortom alles moet men bij wijze van spreken opnieuw leren. Een mooi klassement op de juniorranking is niet niks maar toch slechts een tussenstap naar hoger. Een hoger klassement dat alleen kan worden bekomen door veel satelliettornooien te spelen. Die beginnen pas in februari, eerst komen de examens eraan", besluit Wauters.