Kim en Elke Clijsters verhuizen naar TC Brandt

Het grote succes van de Antwerpse tennisclubs op interclubniveau, nog nooit behaalde ons Gewest 20 titels, had een positieve impact op de stijgende kwaliteit van onze spelers op de nieuwe klassementenladder. Als je insiders moet geloven, wordt het jaar 2000 zelfs nog beter. De negatieve noot was voor de Vlaamse Tennisvereniging. De V.T.V. werd eens temeer geplaagd door de moderne techniek. Haar computer liet het in laatste instantie afweten zodat de dubbelklassementen niet tijdig konden worden weergegeven.

Marc Duez

BR>"Wie enkele jaren geleden met een B-15/4 klassement kon uitpakken, kreeg in elke uithoek van ons land erkenning. Vandaag moet je al A zijn om respect af te dwingen", vertelt de Antwerpse nummer één Dieter Leurs. "Ik wist dat ik geen spectaculaire vooruitgang ging maken maar het viel mij wel op dat dit jaar eens te meer kwistig met punten werd rondgestrooid. Wie in België regelmatig een tornooitje meepikte, is bevoordeeld op jongeren die het internationale pad bewandelen. Het is toch spijtig dat jongens als Levi De Waegenaere(B-15/1), Dick Norman (B-15/2) en Wim Neefs (B-15/2) zo laag geklasseerd staan. Met hun technische bagage kunnen ze zeker onze nationale A's concurreren.

Anderzijds vind ik het schitterend dat Christof Lommelen en een Sonny Vandervelden erkenning krijgen voor een geslaagd seizoen en mee deel uitmaken van het vijfledig Antwerps B-15/4 groepje naast Dave Sels en Chris Verheyen." Anne D'Hoore haalde in de loop van de zomer met de regelmaat van de klok de krantenkoppen. Haar opmerkelijke stijging van B-15 naar B-15/4 kwam dan ook niet geheel onverwachts. Samen met Nancy Feber die haar A-klassement moest inleveren, trotseert zij het interclubploegje van TC Brandt dat voor de eerste maal in haar bestaan naar eerste afdeling promoveert. Het Wilrijkse bestuur steekt niet onder stoelen of banken dat zij resoluut voor de titel gaat in eerste afdeling. Haar succes zal afhangen van een al dan niet geslaagde transfertcampagne.

Kim en Elke Clijsters

Met Leslie Butkiewicz, Debbrich Feys, Hanne Camassa en Kathleen Eeckhout heeft het al kwaliteit in huis, maar niet voldoende om de top te bereiken. Els Callens is dan wel aangesloten bij TC Brandt maar heeft meestal andere internationale verplichtingen tijdens de twee interclubweekeinden. Het jonge bestuur zou wel eens voor een stunt kunnen zorgen door zowel Kim als Elke Clijsters aan te trekken, tot grote nijd van TC Diest. De geruchtenmolen doet al volop de ronde en de contracten zouden al getekend zijn. De laatste Antwerpse titel in eerste afdeling dateert van 1995 met TC Casablanca onder de vleugels van Ricky Mollin. Het zou ons Gewest alleen maar ten goede komen.