Commentaar: Dreamcast

Surfen vanuit je luie zetel. Het wordt ons wel al jaren beloofd, maar het blijft toch nog altijd wachten op het eerste bedrijf dat erin slaagt om het surfen via de televisie echt populair te maken. De potentiële markt is nochtans groot genoeg: een apparaat dat simpeler is dan een pc en je toch toelaat om het wereldwijde web te bezoeken, zou de computeranalfabeten - vaak zo mooi digibeten genoemd - immers kunnen overtuigen om de stap naar het web te zetten.

BR>Waar gaat het dan mis? De

settop boxes

die je nu kan kopen en die je toelaten om via je tv op het web te surfen, toveren nog heel wat websites tegen een erg slechte kwaliteit op het scherm. Misschien dat Sega daar verandering in kan brengen. Met de nieuwe Dreamcast-gamesconsole heeft het immers een machine in huis die ook het web op kan. En met een prijs van rond de 10.000 frank blijft de Dreamcast ver onder de prijs van de gemiddelde pc.

Het zou wel eens een hele slimme zet kunnen zijn, zeker op een markt waar computergames steeds populairder worden. Want wat doet het merendeel van de computergebruikers met een pc: surfen, e-mailen en games spelen. En wat kan de Sega Dreamcast? Juist. Als Sega erin slaagt om de competitie van de op stapel staande PlayStation 2000 te weerstaan, zou de Dreamcast wel eens populairder kunnen worden dan eender welke andere gamesconsole ooit. En zouden wij niet langer uit die luie zetel hoeven.