"2.500 jobs sneuvelen bij Agfa" maar directie blijft vaag

Print
De ondernemingsraad bij Agfa-Gevaert heeft geen duidelijkheid gebracht over het precieze aantal jobs dat bij de beeldvormingsgroep op de helling staat.
"De directie heeft enkel haar besparingsplannen bevestigd, maar heeft geen enkel cijfer vernoemd over het aantal afvloeiingen dat daarmee gepaard zal gaan", zegt Bruno Verlaeckt van het ABVV.

Agfa-Gevaert wil tegen 2008 de kosten jaarlijks met ongeveer 250 miljoen euro verminderen. Volgens de vakbonden zullen daardoor wereldwijd 2.500 mensen hun job verliezen. Bij de vestiging in Mortsel zouden 1.000 banen sneuvelen.

"Hoeveel banen er verdwijnen, is nu niet aan de orde", zegt Johan Jacobs, woordvoerder van Agfa. "Er zullen werkgroepen worden opgericht die zullen bespreken hoe de kostenbesparende maatregelen worden ingevuld", aldus nog Jacobs.

Eind augustus zal er een plan worden voorgesteld waarin de besparingen zullen worden toegelicht. Momenteel zitten de vakbonden samen aan tafel om te kijken of en hoe ze zullen reageren op de besparingsmaatregelen van de directie.