Procureur des konings ontvangt ouders Stacy en Nathalie

Print
De ouders van de vermiste meisjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10) zijn donderdagmorgen ontvangen door de Luikse procureur des konings, Anne Bourguignont.
Ze kregen informatie over de huiszoekingen van woensdag in Luik. Ondertussen zetten de speurders hun werk voort. De ouders werden een voor een geïnformeerd over de huiszoekingen die woensdag gehouden werd in de rue Goswin, rue Saint-Léonard en de Quai Saint-Léonard in Luik. Volgens advocaat Drion van Thierry Lemmens, de vader van Stacy, ging het om een louter informatieve vergadering. Donderdag is de zoektocht naar de meisjes voortgezet. De speurders baseren zich voornamelijk op de verklaring die een getuige woensdagmorgen aflegde. Die zou de meisjes een gebouw aan de Quai Saint-Léonard hebben zien binnengaan.
In het gebouw, huisnummer 24, werd woensdagnamiddag gezocht naar de meisjes, maar zonder succes. Wel werden mogelijke kleine aanwijzingen gevonden. Die worden nu onderzocht. In de kelders zouden bloedsporen gevonden zijn, maar die kelders zouden wel geregeld gekraakt worden. De hypothese dat Stacy en Nathalie in de nacht van hun verdwijning, de nacht van 9 op 10 juni, zelf vertrokken zijn op de braderie van Saint-Léonard en zich naar de Quai Saint-Léonard begaven, sluit de betrokkenheid van beschuldigde Abdallah Ait Oud niet uit. Hij zou de meisjes later op de nacht ontmoet kunnen hebben.
De advocaat van Abdallah, Jean-Dominique Franchimont, vraagt de vrijlating van zijn cliënt omdat er volgens hem geen reden meer is om hem in voorhechtenis te houden. Daarvoor verwijst hij naar de eerste resultaten van de DNA-analyse, die niks opleverden. Zonder handlichting van de onderzoeksrechter (de procedure waarbij de onderzoeksrechter zelf beslist dat de verdere aanhouding niet meer nodig is, nvdr), bekijkt de kamer van inbeschuldigingstelling het dossier opnieuw op dinsdag 27 juni.