De Gordel organiseert "Witsetocht"

Print
Voor De Gordel op zondag 3 september wordt onder meer een 25 kilometer lange fietstocht vanuit Sint-Genesius-Rode richting Halle georganiseerd langs locaties uit de populaire TV1-reeks "Witse".
Het gaat onder meer om het huis van de commissaris, zijn stamcafé en het politiekantoor. Aan dit laatste pand zullen diverse rekwisieten uit de reeks tentoongesteld worden.

Net als bij de vorige edities vertrekken vanuit de vier Gordeltrefpunten Sint-Genesius- Rode, Dilbeek, Overijse en Zaventem meer dan 20 kleine en grote thematische wandel- en fietsparcours. Uitschieters zijn de 100 km klassieke Gordel doorheen 18 Vlaamse randgemeenten rond Brussel en de 140 km lange Gordel voor Wielertoeristen langs diverse Vlaamse cols. Er kan ook worden gemountainbiket.

Het aantal deelnemers aan de Gordel zit sinds enkele jaren weer in de lift. Vorig jaar schreven zich 101.171 personen in, het grootste aantal sinds 1993. De Gordel wordt georganiseerd door BLOSO en wil het Vlaamse karakter van de Brusselse rand beklemtonen. Het is de grootste sportieve eendagshappening in Vlaanderen.