Van Themsche werkte vlot mee aan reconstructie schietpartij

Print
De reconstructie van de schietpartij op 11 mei in de Antwerpse binnenstad is goed verlopen. "Hans Van Themsche heeft zeer vlot meegewerkt en alle nodige toelichtingen gegeven die op dat moment belangrijk waren. Alles wat aanvankelijk werd vastgesteld, is door de wedersamenstelling bevestigd", zei onderzoeksrechter Karl Van Cauwenberghe.
Over de houding en de indruk van Van Themsche tijdens de reconstructie wilde de onderzoeksrechter niets kwijt. Dat liet hij liever over aan de gerechtspsychiater die ook op de samenstelling aanwezig was. Hij zal een verslag opmaken.

Van Themsche stapte nog eens langs het terras van café In De Gloria op de hoek van de Kleine Koraalberg waar de agent tijdens zijn middagpauze zat. Hij werd op 11 mei gealarmeerd door andere terrasbezoekers. Van Themsche was met zijn jachtgeweer in de nek voorbijgelopen.

De Antwerpse politie heeft tijdens de reconstructie een man aangehouden. Toen de colonne aan de Groenplaats passeerde, wilde de man de veiligheidszone binnendringen. De man mocht opnieuw beschikken, maar dook later op aan de veiligheidszone aan de Pottenbrug waar Hans Van Themsche op 11 mei een Turkse vrouw neerschoot. De man probeerde de zone opnieuw binnen te dringen en werd daarop opnieuw bestuurlijk aangehouden.