"De millenniumbrochure? Sorry, te druk met Mathilde"

Vandaag is het nog net één maand voor de millennium-bug (al dan niet) toeslaat. Moet u zich zorgen maken om uw video, uw microgolf of uw elektronisch gestuurde verwarming? Als u antwoorden verwacht uit de brochure ter zake van de Federale Voorlichtingsdienst (FVD), dan komt u bedrogen uit. Het langverwachte boekwerkje is er nog stééds niet.

Frank Jacobs

BR>"Hoe ver het met de brochure staat? Mijn collega houdt zich met dat dossier bezig. Maar we hebben het hier momenteel razend druk met andere zaken. Mathilde, weetuwel..."

"De voorlichtingscampagne is een initiatief van het kabinet van de premier. Wij zijn enkel een uitvoerend orgaan. Voor al uw vragen moet u zich tot hen wenden," antwoordt de dossiervoerende collega wat later. "En nee, die vertraging heeft niks met Mathilde te maken", luidt het. Wat er ook van zij, hopelijk komt er ná 4 december wat beweging in het dossier, want na het weekend van het kroonprinselijke huwelijk hebben we nog maar drie weken af te tellen tot 2000. Maar het is niet alleen de 'Mathilde-bug' die voor vertraging zorgt. Communautair geharrewar -

is het millennium een federale of een gewestelijke materie?

- zorgde daarvoor al voor een voorlichtings-achterstand ten opzichte van onze buurlanden. Ondertussen heeft de

Vlaamse Infolijn (0800/302.01)

wel een draaiboek voor millenniumvragen. Vandaag begint de Infolijn een mediacampagne om de ongeruste burger van haar millenniumservice op de hoogte te brengen.