Monsterscore voor Zonhoven

ZONHOVEN -

De kleinste zege van het seizoen was de 71-45 tegen Gems B, de grootste overwinning kwam er vorig weekend met 95-33 tegen Orly. Zonhoven wandelt in de vrouwencompetitie in eerste provinciale onbedreigd naar de eerste plaats in de voorronde. Leuk seizoen dus. Maar precies daar is voorzitter Freddy Salmon het niet mee eens: «Hou die meisjes op zo'n manier maar eens geconcentreerd.»

T.V.B.

BR>Freddy Salmon: «Uiteraard gaan wij voor titel én promotie. Onze plaats is niet in eerste provinciale, dat weet iedereen. Wij zitten daar enkel door die herindeling van de reeksen in derde klasse. Wij winnen iedere week opnieuw met een heel groot verschil, maar dat is echt niet onze schuld. Die andere teams zijn ook goed bezig, maar langer dan 10' kunnen ze meestal niet standhouden. Vroeger had je met Gems, Runkster en Houthalen de nodige uitdagingen, maar die concurrenten zitten allemaal in de nationale reeksen. De enige plaats waar we ze kunnen tegenkomen, is in de beker van Limburg en dat is ons tweede hoofddoel. Gems hebben we al gewipt, in de halve finale hopen we dat ook klaar te spelen tegen Runkster A. Maar precies door dat overwicht tegen de provinciale reeksgenoten is het toch een moeilijk seizoen. Je moet deze ploeg geconcentreerd kunnen houden, zowel op training als tijdens de wedstrijden. En met een voorsprong van 50 punten op het scorebord is dat niet altijd evident.» Zonhoven speelt volgend weekend tegen Runkster B, in de heenmatch was het 22-67.

Thuisvoordeel

Bij de mannen is het boeiender, zeker nu het klavertje-drie bovenaan netjes gelijk staat: Optima won van Stevoort (68-61), Lommel klopte Optima (64-62), Stevoort pakte Lommel met 68-62. Het thuisvoordeel speelt blijkbaar een grote rol en met zulke nipte scores belooft de rest van het seizoen superspannend te worden. Het is natuurlijk ook een kwestie van geen steken te laten vallen tegen de middenmoters. Lommel zal het wel klaren tegen Nieuwerkerken, Optima heeft thuisvoordeel tegen Borgloon, maar voor Stevoort is er de aartsmoeilijke derby in Alken.

In de kelder van eerste provinciale lijkt Hades bekwaam om de laatste plaats aan Zonhoven te laten. De Kiewitploeg ontvangt Meeuwen dat lichtjes op de sukkel is, Zonhoven zien we niet al te veel rapen in Tongeren-B. Ook geen topmatchen in de overige reeksen, waar leider Black Sheep Diepenbeek in tweede provinciale een rustige thuispartij tegen Baclo Lommel mag afwerken.

Afwerking

TOPSCORE-TEAM:

Stevoort-B 136 punten.

TOPSCORE-SPELER:

Peeters (Tongeren-B) 37 punten.

TOP-TIEN:

1. L. Piccard (Nieuwerkerken) 196, 2. Vanhemel (Helchteren) 177, 3. Dirx (Lommel) 172, 4. Brasseur (Orly) 170, 5. Peeters (Tongeren-B) 167, 6. Dupont (Nieuwerkerken) 163, 7. Maes (Lommel) en Dassen (Genk) 158, 10. Drees (Optima) 156.