Maaseik B moet zijn ambities bijschaven

HASSELT -

Het gaat eerste provincialer N. Maaseik B voor de wind. Vorige zaterdag wonnen de Maaslanders probleemloos met 3-0 tegen Hees. Trainer Ivan Janssen en zijn companen konden zondag rustig toekijken hoe de directe concurrenten het in Halen tegen mekaar opnamen. Thuisploeg Halen haalde zijn slag thuis tegen Rekem met 3-1. In de klassering behoudt Maaseik zijn driepuntenkloof op Halen. Rekem wordt bijgebeend door Geetbets en Bolderberg dat een vijfde set nodig had tegen rode lantaarn Smeermaas, en springt naar de derde plaats.

V.D.R.

BR>«Bij de seizoensstart bleef onze ambitie als kersverse promotieploeg erg beperkt,» zegt Maaseiker trainer Ivan Janssen die aan zijn tweede seizoen bezig is bij de Knapkoekploeg. «Ons oogmerk was om erin te blijven, maar nu ziet het ernaar uit dat we onze ambities dringend moeten bijschaven.»

Al dan niet valse bescheidenheid, puur realisme of een slechte kijk op de het reilen en zeilen in eerste provinciale? Feit is dat Maaseik losjes door de reeks lijkt te spelen en de concurrentie zich afvraagt wie dit Maaseik nog kan stoppen. «We moeten voorzichtig blijven,» houdt Janssen vol. «Maaseik heeft de zwaarste matchen nog voor de boeg. Volgende zaterdag staat de zware klus in Eisden op ons te wachten. Het jonge Eisden was vorig jaar één van de smaakmakers in eerste provinciale. Dit jaar gaat het klaarblijkelijk minder goed, maar hun kwaliteiten blijven onmiskenbaar. We zullen op het gaspedaal moeten gaan staan om Eisden te kloppen. Bovendien zat hun nieuwe trainer vorige week duchtig nota's te nemen tijdens onze match tegen Hees. Ze kennen dus onze kwaliteiten en gebreken. Na de zware verplaatsing naar Eisden, staan Halen en Rekem nog op het menu. Dus laten we de mosselen zeker niet te vroeg aan wal roepen. Pas als die zware matchen achter de rug zijn, hebben we enig zicht op onze eventuele promotiekansen. We hebben zeker zeven kernspelers die dat aankunnen en vorige zaterdag tegen Hees konden we in de derde set enkele jongeren laten meeproeven. Qua spelerspotentieel zit Maaseik dus goed.»

Tegen Hees lag Hoho aan de basis van de Maaseikse remonte na een ruime 1-7-achterstand in de openingsset. «Hoho geeft duidelijk een meerwaarde aan de ploeg,» bevestigt Janssen. «Maar waar Hoho er vorig jaar dikwijls alleen voor stond, is dat nu duidelijk veranderd. In volleybal ben je als individu altijd afhankelijk van je ploegmaats. En dit jaar kan ook de rest van de ploeg meer dan zijn mannetje staan. We zijn dus niet meer uitsluitend op zijn zware hamer aangewezen. Natuurlijk twijfelen we eraan of we Hoho in onze ploeg kunnen houden. Maar dat zijn problemen voor volgend seizoen.»

Hoe reageren de andere spelers met die 'vedette' in spe in het team? «Voor de competitiestart zijn we rond de tafel gaan zitten,» zegt Janssen. «De hamvraag was: wat willen we bereiken? Resultaten of niet. Iedereen bleek akkoord. Ze beseffen de waarde van Hoho, en nu het spelletje beter verdeeld wordt, vinden ze het toch fijn. Bovendien is Hoho geen 'dikke nek' en hij schenkt meer vertrouwen aan de rest.»