Botswaanse FIFA-official fraudeert met WK-tickets

Print
Ismail Bhamjee, een Botswaans lid van het uitvoerend comité van de FIFA, is betrapt op het verkopen van tickets voor WK-wedstrijden aan driemaal de prijs van het normale tarief.
De man werd ontmaskerd in een onderzoek van de Engelse krant Mail on Sunday, die het bewijs doorstuurde naar de wereldvoetbalbond. Bhamjee bevestigde in een geschreven statement dat hij 12 eerstecategoriezitjes verkocht voor 300 euro per stuk, 200 euro boven de normale waarde. "Ik heb enorm spijt van deze unfaire daad en verontschuldig mij ten opzichte van de FIFA. Ik heb de afspraken die zijn gemaakt rond de verkoop van tickets voor het WK 2006 overtreden", stelde hij in zijn verklaring. De FIFA veroordeelt de zaak en wil dat de Botswaan zo snel mogelijk Duitsland verlaat. FIFA-president Blatter reageerde: "Ik ben zeer ontgoocheld dat dit een lid van de FIFA overkomt. De FIFA zal snel en doortastend optreden."

Bhamjee behoort sinds 1998 tot het uitvoerend comité van de FIFA. Hij is de voorzitter van de Botswaanse voetbalfederatie en zetelt in het uitvoerend comité van de Afrikaanse Federatie (CAF).