Onmondig Mexico raakt niet voorbij Angola

Print
Op het WK voetbal hebben Mexico en Angola vrijdag 0-0 gelijkgespeeld in Hannover. Het ging om de eerste wedstrijd van de tweede speeldag in groep D.
Morgen/zaterdag (15u) neemt Portugal het in Frankfurt tegen Iran op in de andere groepswedstrijd van de tweede speeldag. In de stand leidt Mexico met 4 punten voor Portugal (3 ptn), Angola (1 punt) en Iran (0 ptn). Mexico startte als favoriet na de 3-1 winst tegen Iran en het 0-1 verlies van Angola tegen Portugal. Het team van de Argentijnse coach Ricardo La Volpe kreeg aanvankelijk ook de beste kansen maar noch Salcido, met een lob over doel, noch aanvoerder Marquez, die een vrije trap op de paal mikte, kregen het leer in doel. Daarna herstelde het spelbeeld zich en kwam Angola beter in de wedstrijd. Toch was de beste kans voor rust opnieuw voor de Mexicanen. Guillermo Franco knalde echter van dichtbij op de Angolese doelman Joao Ricardo.

Tien minuten na de pauze was het weer Franco die de eerste grote kans kreeg, maar hij vond Ricardo een tweede keer op zijn weg. Mexico gaf de match vervolgens wat uit handen en Angola ging steeds beter meevoetballen. In de 67e minuut kreeg de Afrikaanse WK-debutant bijna het deksel op de neus toen Omar Bravo ongehinderd mocht aanleggen. De spits van Guadalajara, die tegen Iran nog twee keer raak trof, besloot echter zwak in de handen van een secuur keepende Ricardo.

In de slotfase kreeg Angola het nog benauwd toen André tien minuten voor tijd met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, maar ondanks een furieus slotoffensief raakte Mexico niet meer aan een doelpunt.