Prince zet Ivo Niehe voor schut

HILVERSUM -

Ivo Niehe, die al trots had aangekondigd dat hij als eerste tv-maker in Nederland Prince in zijn talkshow zou hebben, had gisteravond in zijn 'TV Show' niet Zijne Grilligheid naast zich zitten maar Adriaan van Dis en Pia Douwes. Nochtans waren er zondag opnames gemaakt. Prince had een nummer gespeeld en een interview toegestaan. Na afloop nam hij echter alle opnamebanden mee. De geluidskwaliteit van zijn optreden voldeed hem niet. Zelfs de opname van het interview nam hij mee. Voor Ivo Niehe, die alle moeite van de wereld had gedaan, een koude douche.

RdC

BR>De presentator schrijft het toe aan sterallures. «In het begin wilde hij helemaal niet repeteren, daarna wilde hij één keer repeteren, wat eigenlijk te weinig is. Van de twintig mensen die bij hem waren, was niemand bereid in de geluidswagen te gaan zitten. Eerst wilde hij zich ook niet laten interviewen. Omdat het publiek zo enthousiast reageerde op zijn optreden, veranderde hij van mening. Het werd echt een leuk gesprek. Na afloop kreeg ik zelfs een hand van hem.»

Volgens platenmaatschappij BMG was The Artist niet tevreden over het muzikale resultaat. Ook Maarten Steinkoop, directeur van BMG, vond het resultaat beneden peil. Ivo Niehe daarentegen beweert dat de gemaakte opnamen met een eenvoudige nabewerking uitzendklaar te krijgen waren. Daar wilde noch Prince noch diens manager Larry Graham van weten. «The Artist is een beetje ziek,» besluit Niehe. «Wellicht is dit zijn manier om zijn status van ver boven de mens verheven fenomeen te bevestigen.»