Wafelbakkerij kan verder werken na brand in oven

Dinsdagochtend even voor twee uur is brand ontstaan in de wafelbakkerij Kimm aan de Klein Kolmenstraat in Alken. Bij de hulpdiensten kwam een melding binnen van een uitslaande dakbrand. Maar bij het ter plaatse komen van de brandweer van Hasselt, bleek dat een suikerwafeloven in het gebouw vuur had gevat. Gisteren verliep de productie in de wafelbakkerij al terug normaal.

M.M.

BR>

Directeur Roland Bogaerts: «Het vuur ontstond achteraan in de oven en was via de afvoer van de schoorsteen overgeslagen op het dak. Een werknemer van de nachtploeg probeerde het vuur nog te blussen, tevergeefs. De brandweermannen hadden het vuur snel onder controle. Ze had ongeveer één uur nodig om de brand te blussen.»

De schade in het bedrijf is aanzienlijk. «Dinsdag werd de schade aan het dak en de schoorsteen hersteld. Ook de oven kan worden hersteld. Ten laatste vandaag in de namiddag wordt die terug opgestart,» aldus de directeur.

«De productie van ons bedrijf liep enige achterstand op. Maar die zal deze week nog worden ingehaald. Niemand van het personeel is technisch werkloos.»

Bij wafelbakkerij Kimm werken dertig vaste arbeiders en een tiental interim-arbeiders. Het bedrijf zou in de lente van 2000 sluiten. Eerder raakte bekend dat het bedrijf uit Alken tijdelijk een deel van de productie van Suzy Wafels in Buizingen overneemt. De vestiging in Buizingen is enkele weken geleden volledig afgebrand. Door de overname van de productie kan het personeel waarschijnlijk tot eind 2000 blijven werken.