Softwaremens Jan Baan stapt in zakenleven

HASSELT -

Een jaar nadat hij ontslag nam bij het bedrijf dat hij twintig jaar eerder met zijn broer oprichtte, wil Jan Baan, de Nederlandse software-ondernemer zich inlaten met een internetbedrijf. Dat meldt de internetredactie van News.com.

DBi

BR>Net Shepard, een Canadees opstartend bedrijf, kondigde er aan dat Baan het roer zal overnemen als voorzitter van de Raad van Bestuur na een fusie met ClickChoice.com. ClickChoice is een marketingbedrijf, gecontroleerd door venturekapitaal en het consultingbedrijf Vanenburg waar Baan ook een zitje heeft bij de raad.

Als een overeenkomst wordt bereikt, zou een interessant nieuw hoofdstuk beginnen in de loopbaan van Jan Baan nadat hij verleden jaar opstapte bij het bedrijf dat hij zelf oprichtte. Baan Company was op dat moment een belangrijk marktaandeel aan het verliezen en de waarde van het bedrijf verminderde plotseling 80 procent op Wall Street.

Op het moment van zijn onslag als CEO werden intern stappen ondernomen om de relaties uit te klaren en te scheiden tussen het softwarebedrijf en haar investeringsmaatschappij Baan Ventures dat belangen had in verschillende verdelers van softwareproducten. Wall Street analisten waren bezorgd dat Baan Company de omzetcijfers zou manipuleren door producten aan zichzelf te verkopen via een kluwen van holdings

ClickChoice biedt consumenten gratis software in ruil voor de registratie van hun surfgedrag op Internet.