Ronaldo minstens 4 maanden out

PARIJS -

Ronaldo heeft dinsdag in Parijs een operatie ondergaan aan zijn rechterknie. De chirurgen zijn tevreden over de operatie maar de Braziliaanse voetballer zal gedurende 4 à 5 maanden buiten strijd zijn. Dat heeft het Pitie Salpetriere-ziekenhuis bekendgemaakt. De spits van Inter Milaan liep een knieblessure op tijdens de wedstrijd tegen Lecce (6-0) op 21 november. Net voordien had hij vanop de stip het vijfde doelpunt gescoord.

Reuters/Belga

BR>Inter dacht vorige week dat de spits 3 maanden niet zou kunnen voetballen. Een clubdokter was dinsdag aanwezig bij de operatie. Volgens de mededeling van het hospitaal was een pees van de rechterknie deels gescheurd. "De operatie is voorspoedig verlopen. De revalidatie start onmiddellijk maar zijn terugkeer in de competitie wordt niet voor 4 of 5 maanden verwacht," aldus de mededeling.

Ronaldo moest al drie knieblessures incasseren over de twee afgelopen seizoenen. Sindsdien heeft hij nooit het adembenemende niveau bereikt dat hij had bij zijn debuut in de serie A. In 1996, de periode dat hij bij PSV speelde, onderging de Braziliaan al een operatie aan zijn rechterknie.