Roemeense superster Hagi onder het mes

BOEKAREST -

Gheorghe Hagi, de beste Roemeense voetballer van zijn generatie, onderging dinsdag een operatie aan zijn linkerknie. "Zijn toestand is bevredigend", zei Vasile Popescu, de chirurg die de operatie op Hagi in het Floreasca Ziekenhuis in Boekarest leidde.

Bart Vandermierde

BR>Popescu verwijderde een cyste van de linkerknie. In 1992 ging Hagi om dezelfde reden al eens onder het mes. Hij zou ondertussen het ziekenhuis al verlaten hebben.

Vorige dinsdag liep Hagi ook al een spierblessure op tijdens een wedstrijd met zijn Turkse club, Galatasaray. Volgens de behandelende artsen zou de Roemeense middenvelder over een maand weer kunnen spelen.

De 34-jarige Hagi debuteerde op 17-jarige leeftijd voor de Roemeense nationale ploeg. Ondertussen heeft hij er al meer dan 100 interlands opzitten waarin vooral hij verantwoordelijk was voor de Roemeense doelpunten. Na de val van het communisme in 1989, tekende hij een contract bij Real Madrid. Daarna ging hij nog aan de slag bij het Italiaanse Brescia en keerde nog later terug naar Spanje om bij FC Barcelona het mooie weer te gaan maken. Momenteel is 'de Maradona van de Karpaten' zeer populair in Istanboel, waar hij ook woont.

Aangeboden door onze partners