Pierluigi Casiraghi (Chelsea) tweede maal geopereerd aan knie

BOLOGNA -

Chelsea-aanvaller Pierluigi Casiraghi onderging dinsdag een knieoperatie. Volgens zijn manager, Fabio Parisi, zou hij tegen het begin van volgend seizoen opnieuw in actie kunnen komen.

Bart Vandermierde

BR>De 30-jarige Casiraghi is reeds out sinds 8 november 1998, toen de Italiaan tijdens een botsing in de Premier Leaguematch tussen Chelsea en West Ham United, zich blesseerde aan de ligamenten van zijn rechterknie. Kort na zijn opgelopen blessure, ging hij al onder het mes. Gisteren werd dan de tweede noodzakelijke operatie in het Villa Toniolo-ziekenhuis van Bologna tot een goed einde gebracht. Hij zal wel nog minstens één week in het ziekenhuis moeten blijven vooraleer hij aan revalidatie mag denken.

De spits, die er op het WK 1994 in de Verenigde Staten bij was, kwam in mei 1998 over van Lazio Roma. Chelsea betaalde toen ongeveer 350 miljoen BEF aan de club uit de Italiaanse hoofdstad. Voorheen speelde hij 9 seizoenen in de Serie A bij Juventus en vervolgens Lazio, waarin hij 61 maal succesvol was bij het afwerken. Het seizoen 1996-1997 was ongetwijfeld zijn beste. Toen scoorde hij 14 maal in 28 wedstrijden voor Lazio. In november 1997 lukte hij de winning-goal voor Italië tegen Rusland in een barragewedstrijd om aan het WK van de volgende zomer te mogen deelnemen. Casiraghi werd toen nog als één van de laatste spelers uit de kern van 22 voor het WK 1998 in Frankrijk verwijderd.