VRT-bonden bezorgd over spanningen tussen zender en politieke wereld

Print
De drie vakbonden bij de VRT (ACOD, ACV en VSOA) zijn bezorgd over de spanningen tussen de openbare omroep en de politieke wereld.
Ze willen dat de inzet van het personeel van de VRT om de omroep tot de sterke positie te brengen die hij nu inneemt, niet wordt bedreigd door welke krachtmeting dan ook. Dat stellen de bonden maandag in een mededeling naar aanleiding van de nieuwe beheersovereenkomst tussen de VRT en de Vlaamse overheid, waarover de regering vrijdag een akkoord bereikte. De bonden informeren zich nu over de draagwijdte van de voorstellen. Het behoud van de tewerkstelling in een groeiende en sterke omroep staat voorop in hun streven, luidt het.

In een toespraak tot het personeel stelde VRT-topman Tony Mary eerder deze dag dat hij weigert de beheersovereenkomst te ondertekenen, aldus de VRT-radio. Hij hoopt nog extra middelen en kansen uit de brand te slepen. Nog volgens de VRT zei Mary dat Christian Van Thillo, de gedelegeerd-bestuurder van De Persgroep (de koepel boven de Vlaamse Mediamaatschappij) alomtegenwoordig was bij de onderhandelingen.

Deze namiddag buigt de raad van bestuur van de VRT zich over de financiële krijtlijnen waarbinnen de VRT de volgens het akkoord van de Vlaamse regering de komende vijf jaar moet werken. De vergadering start om 14.00 uur.