SLimactie: amper twee procent van de bestuurders blies positief

Print
De Limburgse SLimacties (Safe Limburg) beginnen vruchten af te werpen. Het voorbije weekend testten slechts twee van de in totaal 140 gecontroleerde bestuurders positief voor alcohol.
Van de 1497 voertuigen die gecontroleerd werden, reden er 34 of 2,27 procent te snel. In het kader van de SLimactie werden vier rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De SLimacties vonden ditmaal plaats in de politiezones Lanaken, Voeren, Maasland en Heusden- Zolder. Aan de actie namen 31 politiemensen deel. Naast de overtredingen inzake alcohol en snelheid, werd in Lanaken een geseinde persoon gevat. Bij een controle van lijnbussen en voertuigen in Lanaken betrapte de politie ook 15 personen met drugs op zak.

Tijdens het voorbije weekend gebeurden in Limburg 57 verkeersongevallen. Daarbij vielen geen doden, wel vier zwaargewonden en 22 lichtgewonden. Vier van de 42 gecontroleerde bestuurders die bij een ongeval betrokken waren, hadden een glas teveel op. In het kader van ongevallen werden er vier rijbewijzen ingetrokken en werd één voertuig in beslag genomen.

Er werden 13 gevallen van vluchtmisdrijf gemeld, voornamelijk met betrekking tot ongevallen met stoffelijke schade.