Vrouw kan net wegspringen voordat auto huis ramt

Print
De 23-jarige Sabine Gielen uit Neerharen is zaterdagochtend net op tijd kunnen wegspringen toen een auto haar huis ramde. De vrouw stond op straat omdat enkele minuten eerder al een zwaar ongeval was gebeurd op het kruispunt. De klap had haar gewekt. De schade aan haar huis is groot.
De ongevallen gebeurden rond 2.30 uur op het kruispunt van de Rijksweg en de Paalsteenlaan in het centrum van Neerharen. Een geparkeerde wagen werd in een kwartier tijd twee keer aangereden en over het kruispunt geslingerd. Eerst knalde een Porsche, die uit de Paalsteenlaan kwam, tegen de geparkeerde auto op de parking van hotel Admiral. De geparkeerde auto kwam 20 meter verder tot stilstand, midden op het kruispunt. De ravage was toen al groot. "Toen we met enkele buren op straat naar het ongeval keken, kwam een andere wagen aanrijden uit de richting van Maasmechelen. Die merkte de aangereden wagen - midden op het kruispunt - te laat op en knalde tegen de auto. Op die manier werd de auto weer weggeslingerd. Deze keer tot tegen mijn huis", zegt Sabine Gielen (23). De vrouw kon nog net op tijd wegspringen. "De wagen is tegen de muur gereden vlak onder het raam naast mijn voordeur. Een venster is stukgesprongen. Mijn hele woonkamer lag vol glasscherven en een marmeren tablet onder het raam is verbrijzeld."

Sabine Gielen vindt het vooral jammer voor haar dochtertje. "Ik had het hele huis versierd met slingers omdat mijn dochter Shari 1 jaar wordt. Dat feest moeten we nu - door de planken voor het raam - deels in het duister vieren." De auto belandde ook nog tegen een arduinen trap van een andere voordeur, ramde nog een muur en reed een ijzeren hek omver. De brandweer van Maasmechelen had de handen vol om alle brokstukken van de Rijksweg op te ruimen. De twee inzittenden van de Porsche zetten het na het ongeval op een lopen. De man die tegen het huis knalde, bleef als bij wonder ongedeerd.