Opnieuw twee gewonden bij attractie op Antwerpse Sinksenfoor

Print
Twee bezoekers van de Sinksenfoor in Antwerpen zijn zondagavond gewond geraakt in de attractie Aqua Valley.
Die werd niet gesloten, maar wordt maandag opnieuw gekeurd. Het attest van de uitbater bleek alvast in orde te zijn. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen. De Aqua Valley is een attractie waarbij de bezoekers plaatsnemen in boomstammen die door water worden voortgestuwd. Op het einde van de rit gaat de boomstam tegen hoge snelheid naar beneden via een glijbaan.

Het was bij deze duik dat een 17-jarige meisje uit Mol zondagavond gewond raakte. Door de schok sloeg ze met haar hoofd naar achteren. Ze was even buiten bewustzijn en werd naar het Sint-Vincentiusziekenhuis overgebracht. Daar stelde de dokter een lichte hersenschudding en een whiplash vast. Toen de politie de nodige vaststellingen wilden doen bij de attractie viel er een tweede slachtoffer. Een 27-jarige vrouw uit Bergen-op-Zoom brak bij dezelfde afdaling haar pols. Zij werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis en is vier weken arbeidsongeschikt.

Op 5 juni werden ook al twee kermisgangers voor verzorging naar het ziekenhuis gevoerd, toen de attractie Top Scan vastliep na een mechanisch defect. Negentien bezoekers bengelden bijna twee uur metershoog boven de begane grond. De attractie was bijna een week gesloten.