Abdallah Ait Oud blijft aangehouden

Print
De raadkamer van Luik heeft maandag het aanhoudingsmandaat van Abdallah Ait Oud bevestigd. De man wordt beticht van de ontvoering en de opsluiting van Stacy en van Nathalie.
Hij moet dus een maand langer in de gevangenis blijven. Zijn advocaat, mr. Franchimont, verklaarde reeds dat hij beroep zal aantekenen tegen deze beslissing.

Het parket vorderde de verlenging van zijn aanhouding. Substituut Pâque voerde aan dat er voldoende aanwijzingen zijn: onder meer zijn aanwezigheid op de plaats van de verdwijning, in de buurt van het podium waar de meisjes speelden, tussen 0.30 en 1.30 uur; en het feit dat hij zich gedurende twee dagen onttrok aan de ondervragingen terwijl hij wist dat de politie hem zocht.

Zijn advocaat, mr. Jean-Dominique Franchimont, pleitte de vrijlating. "Er is geen enkel materieel element tegen mijn cliënt", benadrukte hij. Hij wees er verder op dat de videobanden en de foto's "geen enkel element tegen of voor mijn cliënt hebben getoond". Mr. Franchimont legde uit dat Ait Oud zich aan het gerecht onttrok omdat hij wist dat hij opgespoord werd voor diefstal en afzetterij. Omdat zijn cliënt een of twee nachten buiten had doorgebracht, was hij niet proper. De geschonden ledematen weet hij aan het beklimmen van een muur, om terug te keren bij zijn vriendin.

De advocaat herinnerde er aan dat zijn cliënt nog steeds zijn onschuld staande houdt. "Ik heb zelden iemand gekend die zo langdurig werd ondervraagd en nog steeds zo vastberaden zijn onschuld uitschreeuwt".