Negen gewonden bij ongeval met lijnbus en auto in Brussel

Print
Bij een ongeval met een lijnbus van de MIVB, zondag omstreeks 20.47 uur in de Belliardstraat in Brussel, zijn negen personen gewond geraakt.
Dat heeft een woordvoerder van de openbare vervoersmaatschappij maandag bevestigd. De gezondheidstoestand van een passagier wordt vanwege inwendige bloedingen "kritiek" genoemd. Op lijn 27 botste de bus van de stelplaats Haren met een personenwagen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Froissartstraat. De bus reed in een busbaan. De auto met Slovaakse kentekens reed rechts van de bus, in dezelfde richting, naar het Jubelpark.

De bestuurder was blijkbaar niet bewust van de aanwezigheid van de bus en draaide plots naar links, om de Froissartstraat in te rijden. Door de kracht van de aanrijding werd de wagen tegen een verkeerslicht geslingerd, de bus belandde tegen een jonge boom die afknapte en waarop de bus tot stilstand kwam. De MIVB-bus werd opgetild, zijn wielen raakten geen grond meer.

In totaal negen personen raakten gewond, waarbij de twee bestuurders en zeven passagiers. Volgens de MIVB waren de hulpdiensten erg snel ter plaatse. De gewonden werden naar meerdere Brusselse ziekenhuizen afgevoerd. Het medisch rampenplan werd niet afgekondigd. De politie van de zone Brussel-Elsene en een expert van het parket kwamen ter plaatse.