ATP Halle: Kristof Vliegen haalt finale niet

Print
Kristof Vliegen (ATP 42) is er zaterdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het ATP-tennistoernooi in Halle (Dui/gras/680.250 euro).
De Belg, het achtste reekshoofd, verloor in de halve eindstrijd met 6-3 en 6-2 van de Tsjech Tomas Berdych (ATP 15), vijfde reekshoofd. Het was de eerste keer dat ze tegen elkaar speelden. Opslagkanon Vliegen (1m93) greep zo naast de derde ATP-finale uit zijn carrière, na Adelaide (Aus) in 2003 en München (Dui), waarin hij dit jaar verloor van Olivier Rochus. Vliegen en Berdych hielden in de eerste set gelijke tred tot 4-3. Toen verloor de Maaseikenaar zijn opslag (5-3), waarna Berdych de eerste manche uitserveerde. In de tweede set werd Vliegen al in de derde game gebroken, zodat hij de hele tijd op achtervolgen was aangewezen. Berdych won de set uiteindelijk makkelijk met 6-2. In de finale speelt Berdych tegen de Zwitser Roger Federer (ATP 1). Die klopte eerder op de dag de Duitser Tommy Haas (ATP 26) met 6-4, 6-7 (4/7) en 6-3.

Als Federer (die in de kwartfinales vier matchballen redde tegen Olivier Rochus) het zondag haalt, evenaart hij het record van de Zweed Björn Borg, die op gras 41 opeenvolgende wedstrijden won.