Pete Doherty in Zweden beboet wegens cocaïnegebruik

Print
De Britse rocker Pete Doherty is zaterdag in Zweden veroordeeld tot het betalen van een boete nadat de politie sporen van cocaïne had ontdekt in zijn urine, zo is bij de politie vernomen.
De in de nacht van vrijdag op zaterdag op het muziekfestival van Hultsfred (in het zuidoosten van Zweden) gearriveerde zanger, vestigde onmiddellijk de aandacht op zich door zijn vreemd gedrag, aldus politiewoordvoerder Ulf Karlsson. Nadat Doherty en zijn groep The Babyshambles hun optreden hadden afgewerkt, besliste een procureur Doherty en een ander bandlid aan een controle te onderwerpen.

"Het was een urineonderzoek, een snelle proef waaruit blijkt over welk soort drug het gaat, maar niet de ingenomen hoeveelheid. En het bleek dat Pete Doherty cocaïne in zijn lichaam had", aldus Karlsson. Omdat hij geen Zweeds burger is, kwam Doherty er vanaf met het betalen van een boete van 14.000 Zweedse kroon (1.500 euro), waarna hij weer een vrij man was. Het andere bandlid diende 30.000 kroon te betalen omdat er ook een kleine hoeveelheid cocaïne in zijn bezit werd gevonden.

Pete Doherty (27) werd begin juni korte tijd vastgehouden in Barcelona, waar hij ging optreden, nadat hij zich vreemd had gedragen in een vliegtuig en er een spuit had verstopt op het toilet. In februari werd hij in in Groot-Brittannië nog veroordeeld tot het verrichten van gemeenschapstaken gespreid over een jaar. Hij diende ook een ontwenningskuur te volgen.