Nieuwe parking Clockhempoort heeft 247 plaatsen

Print
Zaterdag opende op de Sluisberg in Sint-Truiden de ondergrondse parking Clockhempoort. Precies drie jaar na de eerste spadesteek wordt het parkingaanbod in het stadscentrum in een klap uitgebreid met 247 plaatsen.
"Zo garanderen wij de bezoekers comfortabeler parkeermogelijkheden voor de volgende tien jaar", zegt burgemeester Ludwig Vandenhove. In een klap komen er 247 parkeerplaatsen bij, verdeeld over twee verdiepingen met respectievelijk 118 en 129 plaatsen. Zeven ruime plaatsen, vlakbij de liften zijn voorbehouden voor gehandicapten. Naast drie parkings voor motorrijders is er ook één standplaats voor fietsers voorzien. De eerste parkingvloer (-1) met 37 plaatsen sluit aan op het nieuwe politiegebouw en is door de stad gekocht en volledig gereserveerd voor politievoertuigen. De onderste parking (etage -4) met 115 plaatsen is voorbehouden voor verkoop. Volgens korpschef Philip Pirard zal het privatiseren van de onderste parkeervloer een positief effect hebben op het straatbeeld.

"Het gaat om 115 parkingplaatsen die ingenomen worden door bewoners of handelaars uit de buurt. Het feit dat deze voertuigen uit het straatbeeld verdwijnen, creëert automatisch nieuwe parking in de stad", zegt de korpschef.

Ook de lokale handelaars verwachten veel van de nieuwe parking. Zeker op zaterdagvoormiddagen tijdens de markt, en bij braderijen en activiteiten op de grote markt. De nieuwe parking moet zeker tijdens deze knelpuntdagen een oplossing bieden en het imago van onvriendelijke parkeerstad kwijtraken, aldus Jos Pierard, voorzitter van de verenigde handelaars.