Al-Qaida dreigt ermee Al-Zarqawi te wreken

Print
Het terreurnetwerk al-Qaida van Osama bin Laden dreigt er mee Aboe Moessab al-Zarqawi te "wreken". Dat staat in een bericht "aan de islamitische natie" dat zaterdag op een islamitische website werd gezet.
De Jordaanse terroristenleider al-Zarqawi was de leider van de Iraakse tak van al-Qaida en werd op 7 juni gedood in Irak. "De dood van sjeik Aboe Moessab is niets anders dan een nieuwe (bron van) verontwaardiging die de handen van het verraad hebben toegevoegd aan de lijst van verontwaardigingen (...) waaruit de helden van de islam inspiratie putten in hun meedogenloze strijd tegen de krachten van de geloofsverzaking", staat te lezen in een boodschap op de website die gewoonlijk gebruikt wordt door de Iraakse tak van al-Qaida. Het bericht werd ondertekend met "al-Qaida van de jihad in Afghanistan", waarmee wordt verwezen naar het netwerk onder leiding van bin Laden.

Het netwerk betuigt zijn deelneming "aan de islamitische natie" voor het verdwijnen van een "leeuw van de islam en een pijler van de jihad" en belooft "ongeluk aan de vijanden van Allah". "God heeft geduldige leiders behoed, zoals sjeik Osama bin Laden en sjeik Ayman Zawahiri (de nummer twee van al-Qaida) en hun aanhangers, om hun strijd voort te zetten en om (Zarkawi) te wreken", zo luidt het nog.