Vijf aanslagen in en rond Bagdad: 17 doden, 61 gewonden

Print
Bij vijf aanslagen in Bagdad en omgeving zijn zaterdag 17 personen om het leven gekomen en 61 mensen gewond geraakt. Zaterdag was de vierde dag dat een grootschalig veiligheidsplan van kracht was.
De laatste aanslag werd gepleegd door een zelfmoordterrorist met een bomauto in de centraal gelegen wijk Karrada. De aanslag was gericht tegen een controlepost met Iraakse soldaten en politieagenten en eiste vier doden: drie soldaten en een burger. Elf mensen raakten gewond: acht soldaten en drie politieagenten. Dat melden veiligheidsbronnen. Eerder zaterdag was er ook al een bomauto ontploft in Mahmoudiyah, 30 kilometer ten zuiden van Bagdad. Daarbij vielen vijf doden en zes gewonden. "De auto bevond zich dichtbij het Bureau Sadr", van de radicaal sjiitische leider Moqtada al-Sadr. Op een populaire markt in het centrum van Bagdad zijn vijf mensen gestorven en 25 andere gewond geraakt bij een bomexplosie, meldt dezelfde veiligheidsbron.

"Drie mortiergranaten zijn neergestort op een markt in de wijk Kazimiyah, waarbij twee personen omkwamen en 14 mensen gewond raakten", zo meldt een veiligheidsbron over de eerste aanslag, die gericht was tegen een sjiitische buurt in Bagdad. Een burger is omgekomen en vijf anderen raakten gewond bij een aanslag met een bomauto tegen een politiepatrouille dichtbij het nationaal theater, in het centrum van Bagdad.

De aanslagen komen er een dag na een zelfmoordaanslag in een sjiitische moskee in de hoofdstad waarbij 11 mensen stierven en 25 verwondingen opliepen.