Antwerpse Permeke-bibliotheek tijdelijk gesloten wegens brandje

Print
De bibliotheek Permeke aan het De Coninckplein in Antwerpen is zaterdag gesloten voor het publiek. Een kortsluiting in een technische ruimte had zaterdagmorgen een elektriciteitskast, die de verwarming en de verluchting regelt, in brand gezet.
Het brandje was zeer snel onder controle, maar de rookontwikkeling was zeer hevig. Die zou hinder veroorzaken voor de luchtwegen van bezoekers. Bovendien ondervindt het elektriciteitsnetwerk van de bibliotheek nog problemen. Alle elektrische circuits worden verder gecontroleerd en hersteld. Omdat de rook ook een zwarte neerslag veroorzaakte, moet de bibliotheek een grondige poetsbeurt ondergaan.

De bibliotheek was op het moment van de brand, rond 8.30 uur, nog niet geopend. Er was dan ook op geen enkel moment gevaar voor klanten of personeel. De aanwezige bibliotheekmedewerkers verlieten het pand. Zondag 18 juni is de bibliotheek weer open, maar met een beperkte dienstverlening. Maandag 19 juni zou alles weer operationeel moeten zijn. Het boekenplein op zondag 18 juni op het de Coninckplein gaat wel door en ook het Grand Café zal open zijn.