Tien abortussen omdat man een zoon wilde

Print
Een vrouw in de Indiase stad Bombay beweert dat zij in de afgelopen 23 jaar van haar echtgenoot tien zwangerschappen heeft moeten laten afbreken omdat zij geen jongen, maar een meisje verwachtte.
Dat heeft de krant Hindustan Times afgelopen zaterdag gemeld. De vrouw, Dhanvanti More, heeft vier dochters. Bij elke zwangerschap ging haar echtgenoot met haar naar de dokter om door middel van een echografie het geslacht van de baby te laten vaststellen en de vrucht te laten afdrijven als het een meisje was.

Zij zei een klacht bij de politie te hebben ingediend nadat zij erachter was gekomen dat haar man was getrouwd met een ander, met wie hij nu wel de gewenste zoon heeft. "Ik heb nooit geweigerd, omdat ik uit een erg arme familie kom. Maar hij heeft mij laten zitten om te trouwen voor een zoon", haalde de krant de vrouw aan.

Een rechtbank in Bombay heeft de man inmiddels laten arresteren. De politie doet een onderzoek bij de artsen die de echo's hebben gemaakt en de abortussen hebben uitgevoerd. Het is artsen in India wettelijk verboden om na een echo te onthullen welk geslacht de vrucht heeft en vanwege het geslacht een abortus op te wekken.

Veel Indiërs hebben liever zonen dan dochters. Veel arme gezinnen gaan failliet door de enorme bruidsschatten die volgens traditie aan dochters moeten worden meegegeven.