Arcelor wijst bod Mittal officieel af

Print
Het Luxemburgse staalconcern Arcelor heeft het verbeterde miljardenbod van concurrent Mittal Steel officieel afgewezen.
Dat heeft de staalgroep maandag bekendgemaakt. Arcelor houdt in plaats daarvan vast aan de fusie met het Russische Severstal. Maar Arcelor wil wel praten over een nieuw bod.

Volgens Arcelor heeft Mittal onlangs aangegeven dat het bereid zou zijn opnieuw de voorwaarden van het bod te verbeteren. De raad van bestuur van Arecelor vraagt de directie dan ook om de groep van de Indiase industrieel Lakshmi Mittal te ontmoeten om over eventuele betere voorwaarden te praten. Zondag ontkende een woorvoerder van Mittal nog dat het bod van 25 miljard euro zou worden opgetrokken.

In een poging om onder het bod van Mittal uit te komen, gaat Arcelor samen met het Russische Severstal. Eigenaar Aleksei Mordasjov zou daardoor 38% van het nieuwe bedrijf in handen krijgen. Arcelor gaat niet in op de vraag van een groep aandeelhouders om een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen over de fusie met Severstal.

Op de gewone aandeelhoudersvergadering van 30 juni kunnen tegenstanders van de fusie hun negatief advies uiten, aldus Arcelor.