"Geef mij mijn dochters terug!"

Print
Sinds de vroege uren van zaterdag is het leven van Catherine Dizier veranderd in een horrorfilm. De moeder van Nathalie en de vriendin van Stacy’s vader wil maar één ding: dat de twee meisjes snel terug thuis zijn.
Hoe heeft u gemerkt dat Nathalie en Stacy er niet meer waren?
“Ik besloot om naar de braderie te gaan omdat ik tot voor enkele jaren in die wijk woonde. Zo konden m’n kinderen hun vroegere schoolkameraadjes nog eens zien. Gedurende de hele avond hield ik een oogje in het zeil op m’n kinderen, die speelden op het podium en in het springkasteel. Ik heb ze één minuut uit het oog verloren, en daarna waren ze weg.”

Wat deed u toen?
“We zijn ze meteen in de straat gaan zoeken. Mijn vriend zocht aan de ene kant, ik aan de andere.We belden met elkaar om te horen of iemand iets gevonden had. Maar uiteindelijk hebben we toch de politie moeten bellen. Ik heb ook m’n ex-man gebeld om hem te verwittigen dat z’n dochtertje verdwenen was. Hij heeft de eigenlijke voogdij. Nathalie is in principe woensdagnamiddag bij mij, en van vrijdagavond tot zaterdagavond. Zaterdagmorgen zijn twee van m’n kinderen, Jocelyn (12) en Stéphanie (16), in heel de Saint-Léonardwijk affiches gaan hangen met de foto’s van Nathalie en Stacy erop.”
U verwacht dat de meisjes gezond en wel weer opduiken?
“Dat hoop ik met heel m’n hart. Het wachten is ondraaglijk. Ik weet dat ze niet zijn weggelopen. Nathalie en Stacy zijn twee meisjes die zichzelf best kunnen redden, die niet echt problemen hadden. Ze konden goed met elkaar overweg, en met ons en met al hun broers en zusjes.” Dus u denkt zelf aan een ontvoering? “Achteraf heb ik me bedacht dat ik in de directe omgeving van het café toch wel verdachte bewegingen heb gezien. Op het moment zelf had ik daar geen erg in. Maar ik heb alles aan de politie verteld. Als het maar kan helpen om de kinderen terug te krijgen... Je moet toch niet goed snik zijn om zo’n kleine meisjes aan te vallen.Al wat ik vraag van wie ze van me heeft afgepakt, is dat ze zo snel mogelijk losgelaten worden. Ik wil hemel en aarde bewegen om ze terug te vinden.”