De beste websites over het wereldkampioenschap voetbal 2006

Print
Naast de uitzendingen op radio en tv en de verslaggeving in de krant, kan u ook op het internet terecht voor alle mogelijke achtergrondinformatie over het WK voetbal in Duitsland. Wij selecteerden voor u de beste WK-websites uit het gigantische aanbod.
Officiële site
FIFA en Yahoo! gingen een partnerschap aan voor de officiële WK-website. Op deze zeer mooi verzorgde webstek - wel niet in het Nederlands - vindt u alles over de deelnemende teams, de matchen, de uitslagen en de geschiedenis van het tornooi. Leuk zijn de games waar u het tegen uw vrienden, collega's of de rest van de wereld kunt opnemen. Een aanrader is het FIFA Fantasy Game, waar u uw eigen topteam in de strijd kunt werpen. Ook veel actuele foto's en screensavers om uw desktop in de WK-sfeer te brengen.
fifaworldcup.yahoo.com

Vriendenclub
Nike en Google slaan eveneens de handen in mekaar naar aanleiding van het WK. Joga moet snel uitgroeien tot een online community waar u andere voetbalfans kunt leren kennen en opnemen in uw vriendengroep, onderling clubs kunt beginnen, en videoclips of foto's kunt bekijken en uploaden. De site is ook beschikbaar in het Nederlands (via de menukeuze 'Instellingen' bovenaan). U moet zich wel even (gratis) registreren om toegang te krijgen tot Joga.com.
www.joga.com

Sjabloon voor Excel
Ook Microsoft kan niet ongevoelig blijven voor de WK-hype. Een deel van de MSN-site is in het teken gesteld van het tornooi. Verder biedt het bedrijf gratis een (Nederlandstalig) Excel-sjabloon aan, waarmee u makkelijk de WK-uitslagen kunt bijhouden. Downloaden en het sjabloon opent zich in uw Excel-programma. Tenslotte kan u op de bcentral-site een plugin vinden, die de data van de wedstrijden in uw Outlook-agenda plaatst.
worldcup.uk.msn.com
office.microsoft.com/nl-nl/templates/TC101450531043.aspx?AxInstalled=1
www.bcentral.co.uk/worldcup/default.mspx

Voetbalgames
Op de webstek Voetbalspelletjes staan tientallen games verzameld. Meestal gaat het om kleine flashgames die u na een kleine download kunt starten. Alle spelletjes zijn gratis te spelen, soms ook multiplayer met vrienden. Gamesite Miniclip heeft een mooie afdeling 'Soccer World Cup Games' geopend. U kan een match spelen of penalty's trappen. Erg mooi is de minigame 'World Cup Soccer'.
www.funnygames.nl/spelletjes/2421.html
www.miniclip.com/soccerworldcup.php

WK voorspellen
Op de Nederlandse site World Cup Poule en Play kunt u (gratis) de uitslag van alle WK-matchen voorspellen. Hoe beter de voorspelling, hoe meer punten u verdient. Wie het meeste punten verzamelt, wint een plasma-tv. U kunt ook een eigen league maken met uw vrienden, daar moet u wel voor betalen. Daarnaast kunt u ook prijzen winnen door bondscoach te worden en een wedstrijd naar keuze na te spelen (met de betalende Play optie).
gamebasics.worldcuppoule.nl

Gluren bij buren
Geraakt u niet ter plekke, dan kan u via deze website een lijst van webcams vinden die gericht zijn op de belangrijkste plaatsen van de Duitse steden, waar de matchen gespeeld worden. Sommige camera's gebruiken live beelden, andere tonen op regelmatige momenten nieuwe foto's.
www.webcamplaza.net/cams/soccer.html

Het WK in HD
Het volledige WK wordt - naast de gewone tv-kwaliteit - ook in High Definition uitgezonden. Omdat dit via speciale kanalen en apparatuur gebeurt, zal u als gewone tv-kijker hier spijtig genoeg niets van merken. Wilt u zich toch laten verbluffen door de digitale kwaliteit, dan kan u tussen 9 juni en 9 juli terecht in bioscoop Utopolis in Mechelen, waar 33 WK-wedstrijden in HD-kwaliteit op witte doek te bewonderen zijn.
www.utopolis.be
www.euro1080.be