Gabriels sluit tijdelijk bouwwerf in Nieuwe Kuilenweg

Print
Burgemeester Jef Gabriels van Genk heeft beslist de bouwwerf in de Nieuwe Kuilenweg voorlopig te sluiten. Afgelopen weekend raakte door slechte uitgravingen een aanpalende woning zwaar beschadigd.
Het huis stond op het punt in te storten. Maar ook op openbaar domein raakten stoep, fietspad en nutsvoorzieningen beschadigd als gevolg van de uitgravingen. De stoep en het fietspad zijn inmiddels volledig afgesloten. De aannemer wilde het gat nog dichten, maar de schade was al geleden. Jef Gabriels: "In samenspraak met de brandweer heb ik een deskundige aangesteld om het probleem te onderzoeken. Dat verslag is inmiddels al overgemaakt aan de bouwheer, de aannemer en de architect. Met daarbij ons besluit dat zij een voorstelplan van aanpak moeten opstellen. Tot onze deskundigen dat plan hebben goedgekeurd, blijft de werf verzegeld met politielint."

Het aanpalende huis van Jan Aben heeft zwaar geleden onder de graafwerken. Jan Aben: "Van boven tot onder zijn barsten en scheuren. Er is nu beslist dat ze mijn woning rondom gaan verankeren. Dat wil zeggen dat volledig rondom mijn huis ijzers komen die alles samen moeten houden."