Nieuwe mislukking voor Aad de Mos in Japan

TOKIO -

De ster van Aad De Mos blijft tanen. De huidige club van de Mos, het Japanse Urawa Reds is er zondag niet in geslaagd zich te handhaven in de Japanse eerste klasse. De reputatie van de ex-trainer van ondermeer KV Mechelen, Anderlecht en Standard Luik, die aan het begin van de tweede ronde aangesteld werd om Urawa Reds in eerste klasse te houden, heeft andermaal een ferme deuk gekregen.

BR>Zondag won Urawa Reds thuis met 1-0 van Hiroshima na een 'golden goal', maar de twee punten waren niet genoeg om de club uit Tokio te redden. De rechtsreekse tegenstander van Urawa, JEF United Irichawa, won eveneens thuis van Gamba Osaka met 1-0, zij het zonder 'golden goal' en dus goed voor 3 punten. Het doelpuntensaldo gaf uiteindelijk de doorslag: -19 voor Urawa en -15 voor Irichawa. Urawa Reds, de populairste Japanse club, verhuist nu noodgewongen naar de tweede klasse.

De Reds telden nochtans enkele ervaren spelers in hun rangen: de Joegoslavier Zeljko Petrovic, de Spanjaard Aitor Beguiristain en de Japanner Shinji Ono, beste Aziatische speler van het seizoen.

Of het contract van de 52-jarige de Mos, dat liep tot het eind van het jaar, vernieuwd zal worden lijkt vrijwel uitgesloten.