Zondag start Dauphiné Libéré met enkele Tourfavorieten

Print
Zondag start in Annecy de Dauphiné Libéré, de 14e ProTour-wedstrijd van het seizoen, mét enkele favorieten voor de komende Tour de France, die de Franse rittenkoers als een belangrijke test kunnen beschouwen met het oog op de Grande Boucle.
Het parcours leent zich duidelijk voor een goede test, met een tijdrit over 43 km, een rit met finish op de Mont Ventoux en verder nog twee bergritten met beklimmingen van de Col d'Izoard, de Col du Galibier, de Col de la Croix de Fer, de Col du Mollard en La Toussuire.

De hoofdrolspelers van de voorbije Giro, met Ivan Basso op kop, zijn er niet bij, evenmin als Jan Ullrich, maar er verschijnen wel een aantal andere mogelijke protagonisten voor de komende Tour aan de start: Alexandre Vinokourov, Floyd Landis, Levi Leipheimer, Yaroslav Popovych, George Hincapie, ProTour-leider Alejandro Valverde en nog een resem anderen.
Veel Belgen komen in het lastige Alpenwerk niet in actie. Kevin Van Impe is de enige bij QuickStep-Innergetic, Stijn Devolder vecht voor zijn Tourselectie bij Discovery Channel, Philippe Gilbert is de enige bij Française des Jeux en Davitamon-Lotto doet het met Nic Ingels, Jan Kuyckx, Pieter Mertens, Preben Van Hecke en Wim Vanhuffel. Deze Vanhuffel, die al zeker niet naar de Tour trekt, blonk vorig jaar al uit op de flanken van de Mont Ventoux.