Vrouw trouwt met slang in Oost-India

Print
Een vrouw die verliefd geworden is op een slang is woensdag in Orissa, een staat in het oosten van India, met het reptiel in het huwelijk getreden.
De trouwpartij vond plaats in Bhubaneshwar, de hoofdstad van Orissa, en werd bijgewoond door een kleine tweeduizend toeschouwers. Zij geloven dat het verbond tussen de vrouw en de slang hun dorp geluk zal brengen.

De 30-jarige Bimbala Das werd met de slang in de echt verbonden door een hindoepriester in een plechtigheid die een uur duurde. Omdat de bruidegom niet aanwezig was, werd een koperen replica van het dier naast de bruid gezet.
"Vermits slangen niet kunnen praten, communiceren wij op een bijzondere manier. Telkens als ik melk neerzet naast de mierenheuvel waar de cobra woont, komt de slang naar buiten om te drinken", zei Das. De bruid voegde er nog aan toe dat het dier haar nog nooit had aangevallen.

De dorpelingen waren in de wolken toen Das haar liefde voor de slang verkondigde. Ook de familie van Das was gelukkig met haar keuze en heeft een hut gebouwd naast de mierenheuvel, zodat het pasgetrouwde paar kan samenwonen.
Huwelijken tussen mensen en dieren zijn niet ongewoon in India. Onlangs trouwde een meisje met een hond nabij Bhubaneshwar.