Dochter prins Albert van Monaco belaagd door journalisten

Print
De bastaarddochter van prins Albert II van Monaco, de 14-jarige Jazmin Grace Grimaldi, is donderdag bij haar school in haar woonplaats Palm Desert in de Amerikaanse staat Californië opgewacht door hordes journalisten en fotografen.
De politie maakte hun duidelijk dat ze gearresteerd zouden worden als ze ook maar een voet op het schoolterrein zouden zetten en een vrouw riep: "Laat dat arme kind met rust". Aan het eind van de dag verliet een meisje met een donkerblonde paardenstaart de school onder bewaking. Ze werd weggevoerd in een gepantserde auto.

De journalisten togen naar Palm Desert nadat naar aanleiding van berichten hierover in de Franse pers bekend was gemaakt dat de 48-jarige, ongetrouwde Albert het meisje zou erkennen als zijn dochter. Nog geen jaar geleden bleek de prins al een kind te hebben bij een Togolese, de nu 3-jarige Alexandre. De moeder van Jazmin is de nu 44-jarige Tamara Rotolo, die naar verluidt in 1991 een korte relatie met Albert had toen ze op vakantie was aan de Cote d'Azur.

Jazmin werd op 4 maart 1992 geboren en haar geboorteakte vermeldt dat Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi van Monaco haar vader is. Volgens de opa van Jazmin, de 75-jarige Sam Rotolo, heeft Albert het meisje altijd financieel ondersteund. Alberts advocaat beweerde donderdag dat pas enkele weken geleden is vastgesteld dat de prins de vader is van het meisje. Kort na de geboorte van Jazmin zou Tamara Rotolo tevergeefs hebben geprobeerd erkend te krijgen dat Albert de vader was. Toen vorig jaar het bestaan van Alexandre bekend werd, zou zij weer contact hebben opgenomen met de advocaat van de prins.
Jazmin was ook voor donderdag al geen onbekende in Palm Springs en omgeving. Ze haalde verschillende keren de plaatselijke krant, bijvoorbeeld toen ze door haar school tot leerling van de maand werd gekozen en toen ze als lid van het schoolkoor een solo mocht zingen tijdens een optreden met Barry Manilow.