Geel verliest op Hamme

Print
Gisteren liet Geel punten liggen bij VW Hamme, dat met 2-1 won. Al leek de match eerst heel anders uit te draaien: met een schot van Farssi dat door Van de Weyer in doel werd gedevieerd stonden de gasten al na 3 minuten op voorsprong. Hamme was even aangeslagen en het duurde tot het kwartier voor Versyp en Petrovic dreigden met een schot en een kopbal van De Meyer door Dello werd gered.
BR> Nadat aan de overkant ook Koppen moest tussenkomen om Peeters van een doelpunt te houden leverde de daaropvolgende tegenaanval van Hamme de gelijkmaker op toen een voorzet van Mampuya door Versyp keihard werd ingeknald. Hamme kwam dan weer goed weg toen Goossens redding bracht voor Peeters.
Kort na de rust duwde Mampuya het gaspedaal even in. Hij slalomde door de Geelse defensie en bracht Hamme op voorsprong. De wedstrijd brak daarmee helemaal open maar uitgespeelde doelkansen bleven uit. De bezoekers drukten maar toonden niet de scherpte vooraan die ze vorige zondag wel hadden.
Geel-trainer Peter Maes zag maar één oorzaak voor de nederlaag: scheidsrechter Nzolo. “Het is niet de eerste keer dat die man ons flikt. Elke fase floot hij in ons nadeel, constant liep hij onze spelers te provoceren. Logisch dus dat het potje bij een aantal spelers na het laatste fluitsignaal overliep. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen.”