KVSK faalt tegen Lierse en kan promotie vergeten

Print
KVSK United speelt ook volgend seizoen - hoogstwaarschijnlijk - in tweede nationale. De fusieploeg speelde gisteren nochtans erg sterk in dé sleutelpartij van de eindronde, maar ging in de slotfase onderuit tegen Lierse (2-1), dat zo een optie neemt op het behoud in eerste. “Hier zat duidelijk meer in,” zuchtte KVSK-coach Peter Balette.
BR> “Als je er tweemaal zó dichtbij bent, komt het toch hard aan als je er uiteindelijk naast grijpt,” schuddebolde ook voorzitter Paul Cremers het hoofd. Op de slotdag van de competitie gaf een verkrampt United de titel inderdaad uit handen in Leuven, gisteren speelde een veel sterker KVSK z’n laatste (promotie)troef kwijt op het Lisp.
“En dat doet pijn, dat geef ik eerlijk toe,” reageerde coach Peter Balette. “Want in deze nacompetitie zat duidelijk veel meer voor onze club.Wij hebben Lierse vandaag heel veel pijn gedaan. Maar we slikten opnieuw twee domme goals. Daar moeten we lessen uit trekken. In dat compartiment moeten we ons zeker versterken. Het siert mijn groep dat ze toch met het mes tussen de tanden heeft gespeeld. Onze manier van voetballen heeft wellicht veel mensen geplezierd. Ook mezelf. Maar het eindresultaat is uiteraard dramatisch.”
KVSK speelt ook volgend seizoen in tweede nationale. Balette: “Mathematisch is het nog niet afgelopen. Want wat als wij zondag in Geel winnen en Hamme z’n thuisreputatie tegen Lierse omzet in een zege?”
Dat rekensommetje klopt, maar anderzijds volstaat zondag winst voor Lierse voor het behoud. “Een fijn gevoel,” glimlachte coach René Trost gisteravond. “Maar mag ik eerst zeggen dat United echt fantastisch gespeeld heeft? Deze zege was felbevochten, we hadden een toevalstreffer nodig om deze ploeg opzij te zetten. Want qua individuele kwaliteiten moest KVSK niet onderdoen voor ons. Haagdoren, Pereira, die kunnen stuk voor stuk aardig voetballen hoor. En als Heymans in de beginfase die knal twintig centimeter meer naar links gemikt had, had ik het nog wel eens willen zien. Echt, we mogen heel blij zijn met deze zege.”
Al toonde de eersteklasser zich in de slotfase wel beter dan United, zeker na de rode kaart voor Ode Thompson,na een duwfout op Ancic. Trost:“We hadden iets meer inhoud dan KVSK, maar dat was ook zowat het enige verschil.” Het grootste verschil: Lierse speelt volgend seizoen wellicht in eerste en KVSK in tweede!

De stand:
1. Lierse 4 3 1 0 8-5 9
2. Hamme 4 2 2 0 5-6 6
3. Geel 4 1 2 1 7-8 4
4. KVSK United 4 1 2 1 6-7 4

Programma:
Zondag 4 juni (16u):
Geel - KVSK United
Hamme - Lierse
Donderdag 8 juni (20.30u):
KVSK United - Hamme
Lierse - Geel