Beveren vreest niets in zaak met het Engelse Arsenal

Print
SK Beveren wordt na het in beroep behalen van de licentie voor eerste klasse nu geplaagd met een zaak omtrent een 'joint venture' die het aanging met de Engelse topclub Arsenal.
"In het jaar 2001 werd er een 'joint venture' afgesloten tussen beide partijen, zijnde Beveren en Arsenal. Daar hoeft verder niets achter gezocht te worden. Trouwens, de lening die we destijds kregen is bijna volledig terugbetaald, en die 'joint venture' eindigt eind deze maand, op 1 juli om precies te zijn. De hele zaak werd trouwens enkele jaren geleden terdege bekeken door de gerechtelijke politie. Toen bleek alles perfect in orde en de 'affaire' werd geklasseerd", aldus PR-man Dirk Dobbeleir van de Waaslandse club.
"Blijkbaar zijn de Engelse media daar nu ineens opgesprongen. Waarom of waardoor is nog altijd een vraag voor ons. De naam Arsenal zorgt evenwel altijd voor publiciteit en daardoor heeft deze hele zaak, die er in feite geen is, enorme proporties aangenomen. Net als vier jaar geleden kan ik enkel aanhalen dat de Engelse club geen aandelen heeft in Beveren. Wij worden in geen geval geviseerd door de FIFA. Er is dus wat ons betreft niets aan de hand", was Dobbeleir er gerust in.

Het parket van Dendermonde onderzocht destijds de hele zaak. Het bevestigde vandaag dat Arsenal in 2001 via een nv (Goal, de vennootschap van de Franse ex-international en Beverense ex-bestuurder Jean-Marc Guillou) de overname van Beveren heeft gefinancierd. "Volgens de FIFA kan dergelijke contructie niet, maar het is geen strafrechtelijke inbreuk. We hebben het onderzoek dan ook afgerond", aldus parketwoordvoerder Theo Byl.