Brouwer Grolsch moet Belgisch bedrijf betalen voor WK-broek

Print
De Nederlandse bierbrouwer Grolsch moet een Belgische ondernemer 15.000 euro betalen voor het opvoeren van de naam Nederhose in een folder van Grolsch aan haar relaties.
De zakenman Nick Tierie had die naam al eerder laten vastleggen voor een door hem zelf ontworpen oranje WK-broek. Dit heeft de rechtbank in Almelo bepaald.
Bovendien moet Grolsch van de rechter de ontvangers van de folders een rectificatie sturen waarin wordt gesteld dat die naam ten onrechte is gebruikt.

Grolsch, dat allerlei WK-artikelen (zie foto) verkoopt, erkende in een eerder stadium dat er merkbreuk was gepleegd en veranderde de naam van haar oranje broek in Hollandhose. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de brochure met daarin de naam Nederhose daarna door een fout echter alsnog verstuurd.
Tierie leed hierdoor naar zijn idee omzetderving en stapte naar de rechter. De Hollandhose mag overigens gewoon op de markt worden gebracht. In een bodemprocedure wordt bepaald of het voorschot van 15.000 euro op de schadevergoeding terecht is.