Bush vraagt 2,2 miljard extra voor dijken New Orleans

Print
President George W. Bush heeft het Congres dinsdag om 2,2 miljard dollar extra gevraagd voor het versterken van de dijken rond New Orleans. Dat meldt het Witte Huis.
Hiermee komt het totaalbedrag dat dit jaar voor het herstel en de versterking van de dijken die vorig jaar door de orkaan Katrina werden verwoest, op 3,7 miljard dollar. Katrina maakte 1.300 slachtoffers in het zuiden van de VS. Het is van belang dat de dijken rond New Orleans hersteld zijn vóór 1 juni, het begin van het nieuwe orkaanseizoen.
Het stadsbestuur maakt zich zorgen dat die datum niet gehaald gaat worden. De Amerikaanse federale overheid heeft in totaal al zo'n 90 miljard dollar besteed aan reddingswerken en wederopbouw in New Orleans en de Amerikaanse golfkust tijdens en na Katrina. De Senaat moet zich nog uitspreken over een bedrag van 27 miljard dollar aan extra fondsen in het kader van een noodwet, die ook in de financiering van de operaties in Irak en Afghanistan voorziet. Volgens het Witte Huis zullen de 2,2 miljard dollar voor de dijken van New Orleans worden afgetrokken van het budget van het agentschap voor noodhulp FEMA.