Abertis en Autostrade fuseren

Print
Autostrade, de voornaamste beheersmaatschappij van snelwegen in Italië die bestuurd wordt door de familie Benetton, gaat samensmelten met het Spaanse Autostrade. Het gaat om de grootste fusie ooit in deze sector in Europa. De kapitaalvorming van beide bedrijven op de beurs bedraagt ongeveer 25 miljard euro.
In een gemeenschappelijke mededeling bevestigden beide bedrijven zondag dat ze 's werelds nummer één willen worden in de sector van snelwegbeheer. Samen beheren ze 6.713 km snelwegen in 16 landen.
De nieuwe groep, met zetel in Barcelona, telt 20.000 werknemers en zal naar verwachtingen een omzet realiseren van meer dan 6 miljard euro en een winst voor belastingen van 3,8 miljard euro.
Huidig algemeen-directeur van Abertis, Salvador Alemany Mas, komt aan het hoofd van het nieuwe bedrijf. De fusie moet in de loop van het vierde trimester van 2006 rond zijn.
De fusie wordt in Italië niet onverdeeld positief ontvangen. Velen zien de samensmelting eerder als een overname van de Italiaanse groep.