NedCar nodigt bonden uit voor overleg

Print
NedCar heeft de vakbonden zondag rechtstreeks uitgenodigd voor overleg op maandag en dinsdag. Dat maakten de betrokken bonden zondag bekend.
Het gaat om een informeel gesprek maandagmiddag en formele onderhandelingen dinsdag. Het overleg moet ertoe leiden dat de stakingen donderdag en vrijdag van de baan zijn.
Vakbond CNV zei te vertrouwen op een goede afloop van deze onderhandelingen. "Blijkbaar is bij NedCar het kwartje gevallen", klinkt het daar. NedCar en betrokken bonden gaan maandag eerst aftasten of de standpunten genoeg naar elkaar kunnen schuiven om dinsdag formele besprekingen te kunnen voeren. De andere vakbond, FNV-Bondgenoten, zei "graag te komen praten zolang NedCar onze eisen serieus neemt". Wat hem betreft is de kou nog niet uit de lucht.
De Unie, die de staking niet steunt, wacht af. "Als de aftastende gesprekken van NedCar met de andere bonden maandag een opening bieden, schuiven we dinsdag aan bij het inhoudelijke overleg". Bij NedCar was niemand bereikbaar voor commentaar.