Lierse zet Van Der Straeten en Kacic op non-actief

Print
Zondagnamiddag heeft het bestuur van voetbalclub K. Lierse SK beslist om doelman Yves Van Der Straeten en de Kroatische verdediger Hasan Kacic op non-actief te zetten.
Die beslissing houdt verband met de omkopingszaak rond de Chinees Zheyun Ye die het Belgische voetbal op zijn kop heeft gezet. De club verspreidde het nieuws zondag via haar website.
In een communiqué geeft Danny Aras meer tekst en uitleg: "We hebben deze namiddag besloten om Yves Van Der Straeten en Hasan Kacic op non-actief te zetten, in het kader van de omkopingszaak. We willen wel consequent blijven, dus zolang we geen formele bewijzen hebben, ontslaan we deze spelers niet. We wachten het verdere verloop van het gerechtelijk onderzoek af en de beslissingen van de controlecommissie vna de KBVB (Voetbalbond). Wij willen de rechte lijn die we hebben bewandeld sinds het begin van deze omkopingszaak, blijven volgen en zijn daarom overgegaan tot deze beslissing. Onze teammanager, Donato Lallo, heeft beide spelers deze namiddag ingelicht."