Tweede verdachte moord Joe is ook minderjarig

Print
De tweede verdachte van de roofmoord op Joe Van Holsbeeck in Brussel Centraal is eveneens een minderjarige. Volgens het Brusselse parket is de Poolse jongeman 17 jaar.
De jongen is na de feiten naar Polen gevlucht en wordt daar opgespoord door de Poolse autoriteiten. Zijn leeftijd zou een uitlevering niet in de weg staan.
De speurders van de federale politie kennen de volledige identiteit van de tweede dader, die de dodelijke messteken zou hebben toegebracht. "Daardoor weten we ook dat hij geboren is op 20 oktober 1988 en dat hij dus nog minderjarig is", zegt Jos Colpin, de woordvoerder van het Brusselse parket.
Zijn leeftijd zal volgens de parketwoordvoerder een eventuele uitlevering niet in de weg staan. "Polen is een lidstaat van de Europese Unie en levert volgens onze informatie verdachten uit vanaf de leeftijd van 17 jaar. Dat is ook het geval als de jeugdrechter nog niet beslist heeft de minderjarigen uit handen te geven. Er zou dus geen probleem mogen zijn om de jongeman via een Europese uitleverings- of overleveringsprocedure naar België te krijgen, eenmaal hij door de Poolse politie is opgepakt."