80.000 manifestanten herdenken Joe

Print
Zo'n 80.000 mensen hebben zondag in Brussel deelgenomen aan de Stille Mars om Joe Van Holsbeeck te herdenken. Florence De Lentdecker, woordvoerster van de Brusselse politie, maakte dat definitieve cijfer bekend.
Omstreeks 15.40 uur vertrokken de laatste betogers aan de Pachecolaan, waar om iets na 15.00 uur de Stille Mars vertrok.
Even later kwamen de eerste betogers al aan bij het Centraal Station, waar Joe op 12 april werd neergestoken om zijn mp3-speler.
Muzikanten op gitaren en trompetten speelden het lied "Les Copains d'Abord" van George Brassens, het lied dat ook op de begrafenis van Joe werd gespeeld. De ouders van Joe legden bloemen neer bij het stationsgebouw en bleven even stilstaan bij een poster van hun zoon die aan de buitenmuur van het Centraal Station was opgehangen. Scouts die mee opstapten, verzamelden bloemen van andere betogers en legden ze neer bij de foto van Joe. < Omstreeks 16.15 uur kwam de optocht dan aan bij het Koningsplein, het voorziene eindpunt van de Stille Mars. Omdat de tocht pas om 17.00 uur zou eindigen, besloten de organisatoren om nog verder op te stappen tot aan het Poelaertplein.