Ontspannen België kijkt uit naar duel met Rusland

Print
Het was een ontspannen Belgische ploeg die donderdag vooruitblikte op het Fed Cup-duel met titelverdediger Rusland, komend weekend in de Country Hall van Luik. Inzet van het duel: een plaats in de halve finales tegen Duitsland of de Verenigde Staten.
België komt serieus gewapend aan de start van het duel: voor de eerste keer sinds 2003, en de met 5-0 gewonnen kwartfinale tegen Slovalijke, kan de Belgische kapitein een beroep doen op zijn twee sterkste pionnen: Kim Clijsters (WTA 2) en Justine Henin-Hardenne (WTA 4). Het was met hen dat België in 2001 de Fed Cup kon winnen. In de finale toonde ons land zich toen te sterk voor... Rusland. Clijsters en Henin-Hardenne moeten België samen met Kirsten Flipkens (WTA 161) en Caroline Maes (WTA 370) opnieuw voorbij Rusland loodsen.
Een makkelijk duel wordt het geenszins, want de Russische kapitein Schamil Tarpichev kan eveneens mooie kaarten voorleggen. Hij selecteerde Nadia Petrova (WTA 5), Elena Dementieva (WTA 9), Dinara Safina (WTA 18) en Maria Kirilenko (WTA 22).